> Contoh Pantun Bahasa Sunda - Kata Kata Bijak

Kata Kata Bijak

Portal Berbagi, Kata-kata mutiara, Kata kata bijak, Kata Kata Motivasi, Kata Kata Romantis, Kata Kata Cinta, Contoh Soal Psikotes, Contoh Resensi, Contoh Moto Hidup, Contoh Surat Resmi,

Contoh Pantun Bahasa Sunda

Contoh Pantun Bahasa Sunda - Baiklah Sahabat SE, kali ini saya akan memberikan contoh pantun bahasa sunda buat anda sekalain, guna memudahkan anda dalam menyusun tugas dari sekolah ataupun kampus, Berikut ini adalah : Contoh Pantun Bahasa Sunda





Pantun Sunda

Pantun : Keagamaan
Semar mesem astrak jingga
Cepot nenggel gatot kaca
Lamun anjeun haying bagja
Getol shalat akhlak mulia

Melak saledri sareung kangkung
Tangkalna dua ngahiji
Loba istri di tariung
Hanjakalna tebisa ngaji

Pantun : Pendidikan
Balayar urang baladar
Balayar ka kebon tariung
Di ajar urang diajar
Di ajakr ulah talangke

Salila ngilu kadinya
Teangan noda padati
Salila hirup di dunia
Teangan elmu pangarti

Pantun : Asmara
Najan kuring panen gedang
Moal poho kaparaji
Najan raga urang paanggang
Tapi ari mah ngahiji

Mun pareng hiber japati
Sok ngumpul ka tebak angin
Duh junjunan su saati
Iraha ek tuker cincin



Pantun Nasehat

Samping kagetahan dukuh
Dikelab dikacalkeun
Nu matak urang sing kukuh
Papatah guru turutkeun

Sing getol nginum jajamu
Nu guna nguatkeun urat
Sing getol neangan elmu
Nu guna dunnya aherat

Pantun Asmara

Mun arek neang paraji
Gespasti rek ngalahirken
Mun peting kabawa impi
Mung berang sok ka gundamkeun
Lamun arek nepak kendang
Kade Kudu ati-ati
Dung engkang jajaka gandang
Gera bengket hate abdi

Pantun Agama
Mun indit ka Sukamanah
Ulah poho ka palurah
Mugi anjeun jembar manah
Sabab kuring niat pasrah
Ninyuh ubar ku cipati
Diwadahan piring gelas
Anu sabar eta pasti
Ku Allah dipikawelas


Demikialah Ulasan Mengenai Contoh Pantun Bahasa Sunda, Semoga bermanfaat terimakasih. 
Facebook Twitter Google+
Back To Top